Podomedika: Kľúč k zdraviu Vašich nôh


 

Ľudia sa už od nepamäti starajú o svoje chodidla. Prvé zmienky o pedikúre siahaju až do starovekého Egypta a antických kúpeľov, ale skutočný záujem o estetický vzhľad chodidiel prepukol až v 18.storočí. Na upravené nohy si veľmi potrpeli mnohí významní panovníci ako Ľudovít XVI, alebo kráľovná Viktória.

 

Tento trend starostlivosti o svoje chodidla pretrval až do dnešných dni a vďaka pokroku a životnému štýlu, ktorým sa ľudstvo vyvýja vznikli aj nové choroby postihujúce aj naše chodidla. Práve liečenie týchto chorôb dalo možnosť vzniku medicínskej pedikúre a odboru Podolģia.

 

Medicínska pedikúra alebo tzv. suchá metóda je maximálne šetrná pre vaše chodidla. Pri tejto metóde pedikúry sa používa vysokootáčkový mikromotor s nástavcami rotačných fréz s odsávaním.   Ošetrenie nechtov touto metódou je šetrnejšie a to isté platí aj pri obrusovaní zrohovatenej kože. Pravidelným obrusovaním sa spomaľuje nadmerný rast kože a vytváranie otlakov.

 

Podológia je odbor, ktorý sa zaoberá komplexnou starostlivosťou o nohy. Tento odbor rieši problémy vyskytujúce sa na chodidlách (zarastené alebo zhrubnuté nechty, mozole, ragády) spôsobené rôznymi deformitámi ako sú spadnutá pozdĺžna či priečna nožná klenba, vybočený palec a podobne.

 

Pre riešení týchto problémov s chodidlami už nemusíte cestovať do zahraničia. Odboru Podológie a medicínskej pedikúry sa na Slovensku darí a venuje sa mu čoraz viacej odborníkov. Jedným z takýchto odborníkov je aj spoločnost Podomedika, kde vám už od roku 2017 poskytujú profesionálne poradenstvo a ošetrenie chodidiel.

 

V Podomedike nájdete riešenie pri každom probléme s vašimi nohami a vďaka sucej pedikúre vám dokážu pomôcť s ošetrením zhrubnutej kože, zarastajúcich nechtov či ošetrení nohy diabetika. Popri ošetrení je samozrejmosťou aj odborné poradenstvo a edukácia klientov ako sa majú starať o svoje chodidla.

 

V roku 2023 sa táto podologicko-pedikérska prevádzka presťahovala do nových a krajších priestorov a už je to presne rok, čo Podomediku nájdete na adrese Námestie Martina Benku 12 v Bratislave. Kompletnú ponuku ošetrení si môžete vyhľadať na internetovej stránke www.podomedika.sk, kde nájdete aj možnosti ako sa objednať na konzultáciu alebo ošetrenie. Pridajte sa teda aj vy medzi spokojných klientov a prídite si dať svoje boľavé nohy do poriadku, alebo si len oddýchnuť pri príjemnej pedikúre.

Sledovať aktuálne dianie môžete aj na sociálnych médiach